, obj. min. 7 dnů před závozem
Tento prémiový extra tvrdý sýr se vyznačuje přítomností malých kaveren na řezu (tzv. síťkou) a 48 % tuku v sušině. Dostal své jméno podle někdejšího města Tilsit (česky Tylže) v oblasti Východního Pruska, dnešní součástí Litvy, kde jej začali vyrábět holandští přistěhovalci. Tylžský sýr vyrábíme ve dvou variantách. Prémiové bochníky zrají nejméně tři měsíce a mají příjemně pikantní chuť, která je typická pro zrající sýry. Druhou variantou je průmyslově vyráběný Tylžský sýr, který zraje ve speciálních sáčcích. Jedinečná a lahodná chuť Tylžského sýra nejlépe vynikne se svěžími bílými víny (Veltlínské zelené, Sylvánské), ovocnými červenými víny (Modrý Portugal, Frankovka). Hodí se k němu také pivo. Je vhodný pro slavnostní příležitosti nebo pro okamžiky, kdy si chcete vychutnat něco speciálního. Splňuje požadavky bezlepkové diety.
Složení:Mléko, jedlá sůl, mlékařské kultury, konzervant: natamycin.
Kůra sýra není určená ke konzumaci.
Sýr byl vyroben bez použití syřidla živočišného původu.
Dodáme minimálně 70 dní před koncem trvanlivosti
Název výrobku:
extra tvrdý sýr
Výživové údaje na 100g:Energetická hodnota: | 1581 kj / 381 kcal |
---|
Tuky: | 31 g |
---|
- z toho nasycené mastné kyseliny: | 20 g |
---|
Sacharidy: | 1.5 g |
---|
- z toho cukry: | 1.5 g |
---|
Bílkoviny: | 24 g |
---|
Sůl: | 2.5 g |
---|
Alergeny:mléko a výrobky z něj